Szállás Pécs. Hotel, hostel Pécsen. Pécsi szállások, olcsó kiadó pécsi szobák. Hotel, vendégszoba, diákszálló, hostel, fürdővel, wcvel, reggelivel, kiadó pécsi szobák, baranyai szállás, vendégszobák, nemzeti üdülési csekk elfogadás, pihenés, üdülés pécsi szálláson, ping-pong, sportcsarnok
 
 
 
Fordan Hotel
Orfűtours
Kezdőlap
Pécs
Környék és szórakozás
Linkajánló
 
Pécs Harkány Siklós Szigetvár
Orfű Hertelend Villány Abaliget
Környék és szórakozás

Abaliget: festői környezetben ideális pihenés

Abaéigeti csepkövek
Abaligeti csepkövek

Abaliget Pécstől mintegy 16km-re Orfűtől 3 km-re terül el. Természeti szépségét már a római korban felismerték. Erről tanúskodik az "Abaligeti Vénusz", egy szép bronz szobor, melyet itt őrzött meg a föld mélye ez időből, s amely ma a pécsi régészeti kiállításon látható. Abaliget elsősorban cseppkőbarlangjáról híres, ami mind természeti értékeit, mind egészségmegőrző szerepét tekintve kiemelkedően fontos érték.

Programok és látnivalók:

Abaligeti templom

Mint azt korábban említettük a barlang a legfontosabb vonzereje Abaligetnek. A 219 méterrel a tenger szintje felett nyíló barlangot 1768-ban fedezték fel. Az újonnan feltárt szakaszok felmérése után a barlang teljes hossza 1380 méter. A látogatók évtizedek óta kb. 500 méternyi kiépített szakaszt járhatnak be. Bár az abaligeti barlang cseppkőképződményekben viszonylag szegény, kárpótolja a turistákat gazdag formakincsével. Már az is egyedülálló hangulatot teremt, hogy patak folyik végig rajta, mely hosszú évezredek alatt alakította mai méretére a barlangfolyosót. A barlang levegője alkalmas légúti megbetegedések gyógyítására, magas pára-, radontartalma, pormentessége és a felszíninél alacsonyabb légnyomása miatt. A hőmérséklet maximum 13,6, minimum 10oC.

A barlangon kívül pedig a tavak, a Denevérmúzeum és a Hármaskereszt azok a látnivalók amelyeket érdemes egy abaligeti látogatás alkalmával megtekinteni.

 
Orfűtours Kft. | 7622 Pécs, Bajcsy-Zsilinszky út 14-16. | +36 30 9591 590 | orfutours@mevid.hu | by K2Net