Szállás Pécs. Hotel, hostel Pécsen. Pécsi szállások, olcsó kiadó pécsi szobák. Hotel, vendégszoba, diákszálló, hostel, fürdővel, wcvel, reggelivel, kiadó pécsi szobák, baranyai szállás, vendégszobák, nemzeti üdülési csekk elfogadás, pihenés, üdülés pécsi szálláson, ping-pong, sportcsarnok
 
 
 
Fordan Hotel
Orfűtours
Kezdőlap
Pécs
Környék és szórakozás
Linkajánló
 
Pécs Harkány Siklós Szigetvár
Orfű Hertelend Villány Abaliget
Környék és szórakozás

Magyarhertelend a Mecsek lankái,

Néptáncosok
Magyarhertelend
Magyarhertelend

zöldellő rétjei és festői szépségű erdők között terül el. Mai lélekszáma közel 700 főt tesz ki, ehhez jön a nyári szezon többezres turistatömege. A település Pécstől 20 km-re, Orfűtől 5-km-re fekszik.

Régi és új házaival, ápolt parkjaival idilli erdők közt kanyargó turista útjaival ideális cél minden nyugalomra vágyó látogatónak. A vendégek megnézhetik a szőlőhegyeket, megkóstolhatják a gazdák borait, sétálhatnak a friss levegőjű erdőkben. A község szerencsés elhelyezkedése nagyobb kirándulásokra is lehetôséget ad, 3-6 km-es körzetben 5 tó található. A falu barátságos, kedves hangulatát fokozza a szinte minden utcáját ékesítő virágözön.

Programok és látnivalók

Magyarhertelendi strand

Magyarhertelend egyik fő vonzereje a termálfürdő. A 43 C-os termálvíz 1958-as felfedezése óta jócskán megváltozott a település képe. Eleinte az itt lakók és a környéken élők csak kíváncsiságból látogatták a melegvizet, majd csak később tapasztalták döbbenetes gyógyító erejét. A vízben található ásványi anyagok: kálcium, kálium, magnézium, mangán, jód, parafin és szénsav, kedvező hatással vannak a reumatikus, izületi, vérkeringési és idegrendszeri megbetegedésekre.

A gyógyulni, felfrissülni vágyókat tágas, arborétumszerű környezet és 4 db 30 C-os vizű medence várja.

 
Orfűtours Kft. | 7622 Pécs, Bajcsy-Zsilinszky út 14-16. | +36 30 9591 590 | orfutours@mevid.hu | by K2Net