Szállás Pécs. Hotel, hostel Pécsen. Pécsi szállások, olcsó kiadó pécsi szobák. Hotel, vendégszoba, diákszálló, hostel, fürdővel, wcvel, reggelivel, kiadó pécsi szobák, baranyai szállás, vendégszobák, nemzeti üdülési csekk elfogadás, pihenés, üdülés pécsi szálláson, ping-pong, sportcsarnok
 
 
 
Fordan Hotel
Orfűtours
Kezdőlap
Pécs
Környék és szórakozás
Linkajánló
 
Pécs Harkány Siklós Szigetvár
Orfű Hertelend Villány Abaliget
Környék és szórakozás

Szigetvár

Zrínyi Miklós

Szigetvár történelmi város, a történelmi múltjából kiemelkedik Zrínyi Miklós és vitézeinek hősiessége. A várkapitány 2500 katonájával állt helyt a Szulejmán szultán vezette 80 000-es török hadsereg támadásaival szemben. Az utolsó napon 1566. szeptember 7-én, Zrínyi a 200 vitézre olvadt csapatával kitört a várból, itt érte mindannyiukat a hősies halál.

Zrínyi Miklós története sokaknak ismert, és Szigetvár vonzereje sokban kapcsolható a török korhoz. A hangulatos kisvárosban sétálva lépten-nyomon találkozhatunk a történelmi múlt máig megmaradt értékeivel.

Látnivalók, programok:

Szigetvár főtere
Szigetvári főtér

A város látnivalói közül elsősorban a várat lehet kiemelni. Itt a kedves látogató megtekintheti egy hamisítatlan 16. századi vár helyreállított képét, és ízelítőt kaphat a török kor hangulatából. Egy másik érdekesség, a törökök által, az ostromot követően, a feljegyzések szerint három hét alatt felépített dzsámi falain máig láthatók eredeti török feliratok.

A város főtérének egyik oldalán található az 1878-ban készült Zrínyi-emlékmű (Oroszlán szobor), a tér másik oldalán pedig az Ali pasa 1589-ben épült dzsámiját láthatjuk, amely érdekes kontrasztot mutat a város történetéből.

Szintén a városban található hazánk, de talán Európa egyik legeredetibb formájában megmaradt török lakóháza, a Török ház, amelyet a törökök karavánszerájként használtak. Az épület a XVI. században épült, jellegzetes török téglákból. A termekben kisebb kiállítás található.

A város közvetlen közelében található a Magyar-Török Barátság Park, amely a népek közötti megbékélés jegyében 1994-ben, I. Szulejmán szultán születésének 500. évfordulóján épült. E hely közelében állt az Oszmán Birodalom egyik legnagyobb uralkodójának a sátra, amikor 1566-ban ostrom alá vette Sziget várát.

 
Orfűtours Kft. | 7622 Pécs, Bajcsy-Zsilinszky út 14-16. | +36 30 9591 590 | orfutours@mevid.hu | by K2Net