Szállás Pécs. Hotel, hostel Pécsen. Pécsi szállások, olcsó kiadó pécsi szobák. Hotel, vendégszoba, diákszálló, hostel, fürdővel, wcvel, reggelivel, kiadó pécsi szobák, baranyai szállás, vendégszobák, nemzeti üdülési csekk elfogadás, pihenés, üdülés pécsi szálláson, ping-pong, sportcsarnok
 
 
 
Fordan Hotel
Orfűtours
Kezdőlap
Pécs
Környék és szórakozás
Linkajánló
 
Pécs Harkány Siklós Szigetvár
Orfű Hertelend Villány Abaliget
Környék és szórakozás

Villány a szőlő és a bor városa:

Villányi borász
Villány Siklós borút

Villány és Villánykövesd nemzetközileg ismert és elismert borvidéke a délbaranyai régiónak. A csapadéknak a napsütésnek és a lankás hegyoldalaknak köszönhetően, olyan nemes íze van a villányi boroknak, amelyet mindenképpen meg kell kóstolnia az idelátogatónak.

A város minden utcájában táblák jelzik hol kóstolható, hol vásárolható a kiváló minőségű villányi bor. A magas minőséget az itt elsőként megalakult BORÚT EGYESÜLET is vigyázza.

Látnivalók, programok:

Villányi szőllő
Villányban egy régi présgép
Villányi pincesor

Érdekes színes programokat nyújthat az idelátogatónak a barangolás a villányi pincékben, borkóstolás, borvásárlás, a bormúzeum meglátogatása. Egy gyalogtúra a Villányi hegyen át , lovaskocsizás a szőlők között, vagy éppen a lovaglás, felfrissítheti a testet a lelket.

A város fő rendezvénye a Villányi Vörösbor Fesztivál, amit minden évben október első hétvégéjén háromnapos rendezvényként szerveznek meg. Ezen a szőlősgazdák mellett, a város fiataljai ünneplik az új bort a Kékoportót, amelyet az idelátogató vendégek is megkóstolhatnak a borkútból vett mintával. Az ünnepen a magyar borrendek díszruhás felvonulása, valamint a népiegyüttesek, zenekarok és tánccsoportok láthatók, hallhatók. A három-nemzetiségű Baranya- a testvérvárosok- és a szomszédos Horvátország küldötteinek díszes felvonulása felejthetetlen élmény minden résztvevő számára. Az ünnepet három napos vigalom zárja, amelyre 15.000 ember látogat el évente Villányba.

Európai bordalfesztiválként ismert a másik nagy rendezvény, amelyre a jelentkezők a kontinens bordalait hozzák Villányba-Pécsre.

Emellett számos érdekes program is csalogatja a vendégeket, amelyeket az alábbi linkeken olvashat el a kedves látogató.

 
Orfűtours Kft. | 7622 Pécs, Bajcsy-Zsilinszky út 14-16. | +36 30 9591 590 | orfutours@mevid.hu | by K2Net