Szállás Pécs. Hotel, hostel Pécsen. Pécsi szállások, olcsó kiadó pécsi szobák. Hotel, vendégszoba, diákszálló, hostel, fürdővel, wcvel, reggelivel, kiadó pécsi szobák, baranyai szállás, vendégszobák, nemzeti üdülési csekk elfogadás, pihenés, üdülés pécsi szálláson, ping-pong, sportcsarnok
 
 
 
Fordan Hotel
Orfűtours
Kezdőlap
Pécs
Környék és szórakozás
Linkajánló
 
Pécs Harkány Siklós Szigetvár
Orfű Hertelend Villány Abaliget
Környék és szórakozás

Orfű a 4 tó falva:

a Mecsek hegység északnyugati "hátán", Pécstől 16 km-re elhelyezkedő Európa-szerte ismert üdülőfalu. A völgy korábbi öt ősi településének összeolvadásával, egy mély történelmű település alakult ki, a természeti értékek és az emberi beavatkozás tökéletes egyensúlyában.

A mindössze 800 lelket számláló település kisvárosnyi területe három gyönyörű tó körül gyűrűzik, erdők, ligetek és szépen rendben tartott parkok közepette. A település számos olyan adottsággal rendelkezik, ami kiválóan alkalmassá teszi arra, hogy az ide érkező vendégek nyugodtan pihenhessenek és hasznosan töltsék el szabadidejüket.

Programok, látnivalók:

Orfűn napoznak a stégen
Szállás
Orfűi tó
Orfűi községháza
Orfűi vizicsuszda

A családok számára talán az egyik legnagyobb vonzerő az ország legnagyobb feszített víztükrű strandja (6000 m2). A strandon hatalmas területen terül el és a számos vendéglátóhely mellett, gyermekmedence és óriáscsúszda is szolgálja az ideérkezők kikapcsolódását.

Azoknak a strandolóknak is kínál Orfű lehetőségeket, akik inkább a tavi fürdőzést kedvelik . a Pécsi tó nemrégiben felújított strandján egy a tóból elkerített részen fürödhetnek a vendégek, a strandon rendszeres programokkal várják őket, vizilabda kapu, játszótér és strandröplabda is rendelkezésre áll.

A nagy-strand közvetlen szomszédságában a Tóparti apartmanház közvetlen közelében megpróbálkozhatnak az érdeklődők a minigolffal is. Ebben a játékban kis épített pályákon kell a játékosoknak a labdát a lyukba eljuttatni.

Érdekes élményt nyújthat a látogatóknak a Pécsi Tó mellet elhelyezkedő Malom Múzeum megtekintése is, ahol egy korai szárazmalomból kialakított múzeum, egy borospince és egy a mai napig működő vizimalom működési rejtelmeibe nyerhetnek betekintést.

Bár az abaligeti barlang kapott az utóbbi években nagyobb publicitást, Orfűnek egy az abaligetinél nagyobb cseppkőbarlangja van. A Vízfő Barlang a a Malom Múzeum közvetlen közelében található, jelenleg feltárás alatt áll, látogatásához előzetes egyeztetés szükséges.

Az aktív kikapcsolódás kedvelőinek a panzióinkban elérhető bicikli és csónakkölcsönzési lehetőségeken kívül, vizibicikli és kajak kölcsönzési lehetősége is van a tó partján.

A fenti lehetőségeken kívül még számos program pl. a minden évben megrendezett 3 napos Orfűi Napok fesztivál szórakoztatja a vendégeket. Ezen kívül a remek adottságoknak köszönhetően a horgászat, vadászat és környék természeti értékeinek gyalogos - autós megismerése jelenthet kellemes kikapcsolódást. Érdeklődésre tarthatnak számot a helyi védettségű régi lakóházak (ezek közül is főleg Tekeres faluképe), a természetvédelmi területek és a Mecsek hegység erdő-borította hegyláncai.

Megnyugtató érzés, hogy a nyári szezonban helyben 24 órás orvosi ügyelet vigyázza a vendégsereg egészségét.

 
Orfűtours Kft. | 7622 Pécs, Bajcsy-Zsilinszky út 14-16. | +36 30 9591 590 | orfutours@mevid.hu | by K2Net