Szállás Pécs. Hotel, hostel Pécsen. Pécsi szállások, olcsó kiadó pécsi szobák. Hotel, vendégszoba, diákszálló, hostel, fürdővel, wcvel, reggelivel, kiadó pécsi szobák, baranyai szállás, vendégszobák, nemzeti üdülési csekk elfogadás, pihenés, üdülés pécsi szálláson, ping-pong, sportcsarnok
 
 
 
Fordan Hotel
Orfűtours
Kezdőlap
Pécs
Környék és szórakozás
Linkajánló
 
Pécs Harkány Siklós Szigetvár
Orfű Hertelend Villány Abaliget
Környék és szórakozás

Siklós:

Siklós főtere
Siklósi vár télen

Dél-Baranya és a Dráva medence természeti, történeti és kulturális értékekben egyik leggazdagabb települése. Jelentőségét kiváló természeti adottságai, szubmediterrán éghajlata, az itt élők vendégszeretete és a magyar történelemben betöltött szerepe adja.

A település a Villányi-hegység ölelésében, a síkságból kiemelkedő dombot uraló vár köré épült. A település szerencsésen ötvözte az itt élő nemzetiségek kultúráját, mely az építészeti emlékekben és hagyományokban öltött testet.

Siklóson minden adott a pihenéshez, szórakozáshoz: a mediterrán jelleg, az emberek kedvessége, vendégszeretete, a látnivalók, gasztronómiai kínálat és az évszázados borkultúra.

Látnivalók, programok:

Siklósi vár
Siklósi népi hagyományok
Siklósi dzsámi

A görögkeleti templom ikonosztáza, a református templom egyszerűsége és a római katolikus templom Európa-jelentőségű freskói, a művelődési központ udvarában helyreállított, Európa Nostra-díjas dzsámi, mind-mind kedvelt kiránduló célpontjai az idelátogatóknak.

A vár építészeti emlékei, kiállításai, a római hagyományokon alapuló szőlő- és borkultúra, a máriagyűdi Mária-kultusz megismerése egész napos élményt jelentenek.

A tízezer lakosú kisváros hangulatos éttermeiben, kiskocsmáiban, a Villány-Siklósi Borút Egyesület minősített helyein kínálja a tájegység jellegzetes gasztronómiai remekeit, kiváló fehér és vörösborait.

A nyári örömök kedvelőinek a siklósi strand feszített víztükrű medencéje, több hektáros pihenőparkja kínál kellemes felüdülést a forró napokon. A vadászat és horgászat szerelmesei a Siklóstól néhány kilométerre lévő mattyi tavon vagy a Hótedrán és a Táncsics Vadásztársaság területén hódolhatnak szenvedélyüknek.

Különleges élményt jelent a szeszélyes, gyors folyású Dráva folyón horgászni, ahol előzetes bejelentekzés alapján hajókirándulást is szerveznek. A természetbarátok a mediterrán növényvilág jellegzetes egyedeivel találkozhatnak a Tenkes-hegyet behálózó turistaútvonalakon vagy a mérsékelt övi erdőkkel a Duna-Dráva Nemzeti Park tanösvényein.

 
Orfűtours Kft. | 7622 Pécs, Bajcsy-Zsilinszky út 14-16. | +36 30 9591 590 | orfutours@mevid.hu | by K2Net